• от 2014 •

Семеен хотел Oak Residence се намира в сърцето на най-старата и обширна планина в България, Родопите. Заобиколен от магическа природа, съхраняваща красотата на диви горски кътчета, скали, водопади и невероятно разнообразие от растения и животни, това е идеалното място за ски туризъм и планински отдих. Сгушен сред красотата на седемте Смолянски езера и тишината на вековни гори, Oak Residence Hotel & Relax е сбъдната мечта за всеки, който търси бягство от шумотевицата на града и пренаселените планински и морски курорти.

Комплексът e разположен на 1500 м надморска височина и e в непосредствена близост до едно от най-големите Смолянски езера - "Лагера". Въздухът в този район е всеизвестен със своето лечебното и терапевтично действие. Това се дължи на особен вид ветрове, наречени планински "Бризи", които имат способността да насищат въздуха с отрицателни йони, правейки го неблагоприятна среда за развитието и разпространението на вируси, бактерии и болести. Научно е доказано, че хората тук боледуват по-рядко и се възстановяват сравнително по-бързо от всякакъв вид заболявания.

Ние сме само на 900 метра от лифт Смолянски езера- в. „Снежанка” , който след кратко живописно пътуване ще ви отведе до самия връх на международния ски курорт Пампорово, където на разположение на ски и сноуборд любителите са 14 ски писти с обща дължина 20 км. Град Смолян е само на 15 минути път с кола, а международните летища Пловдив и София са съответно на 90 км и 210 км.

След откриването на граничния пункт Златоград - Термес на българо-гръцката граница, разстоянието от Oak Residence Hotel & Relax до кристално чистите води на Егейско море е само 120 километра. С лекота, тръгвайки сутринта, можете да прекарате целия ден, препичайки се на плажа, а привечер да сте отново сред прохладата на Родопските гори.

Подарете си глътка свеж въздух и се насладете на вековната история на Смолян и Родопите, родното място на древногръцки богове и самодиви.

Чуйте тишината в Oak Residence!

6апартамента
8двойни стаи
1фитнес и релакс
1ресторант

Какво Ви предлагаме

1. Лично отношение
Ние сме семейство Заимови. Oak Residence e нашия семеен хотел и втори дом. Нашата мечта е да съчетаем в едно атмосферата на домашен уют с 5 звездно хотелско обслужване, затова приемаме гостите на хотела като гости в нашия дом и искрено обещаваме, че към всяка ваша нужда ще се обърнем с грижа и внимание.
2. Кристално чиста планинска вода
Можете да забравите за бутилирана минерална вода, докато сте при нас. Нашето семейство цени чистата питейна вода като лечебно средство и източник на цветущо здраве, затова решихме да свържем цялата водна система на Oak Residence с планински извор, недалеч от хотела. Ако досега водата не ви се е „услаждала”, то изчакайте докато опитате тази естествено студена и свежа родопска вода.
3. Спокойствие
Oak Residence е сгушен сред девствената природа и спокойствието на Смолянските езера. Тишината тук има магическо влияние върху хората. Наши гости споделят, че по време на тихи разходки получили яснота относно даден въпрос, вдъхновение да започнат нов проект или по-дълбока връзка със себе си.
4. Целогодишен туризъм
Лятото при нас е слънчево и прохладно с тучни поляни, вековни зелени гори, сини езера и кристални потоци. В района са изградени над 10 екопътеки и екомаршрути, разкриващи величествени гледки. През зимата ви очакват меко време, дебела снежна покривка и отличните ски писти с обща дължина над 20 км.